Recept:Vegoburgare med yoghurt och lantbröd
Goda burgare, servera dem gärna i ciabatta eller mellan rostade lantbrödsskivor.
Ingredienser
För 8-10 stycken
- 800 g kidneybönor
- 1 liten rödlök
- 1 tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 dl6,667 mskströbröd
50 gram
- 1 msk soja
- 2 msk tomatpuré
- 1 krm1,25 gramsalt
0,0667 msk
0,2 tsk
- 1 krm svartpeppar
- Dressing:
- 2 dl naturell sojayoghurt
- 1 dl smörgåsgurka
- salt
- peppar
- Tillbehör:
- 4 bröd, variera gärna med en grövre lantbrödsskiva eller ciabatta
- 44 tomatertomater i skivor
320 gram
Börja med att låta yoghurten rinna av i ett kaffefilter (låt stå i kylskåpet några timmar). Skölj bönorna i vatten och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna i en matberedare. Forma till 8 biffar och låt dem torka till lite. Pensla biffarna med lite olja och stek på medelvärme ett par minuter på varje sida. Använd stekspade när du vänder biffarna.
Hacka smörgåsgurkan och rör ner den i yoghurten, smaksätt med salt och peppar. Rosta gärna brödet i en brödrost eller stek dem lite lätt i en stekpanna. Arrangera bröd, sallad, burgare, tomatskiva och en klick dressing samt eventuellt ett bröd längst upp. Du måste inte ha ett traditionellt burgarlock – ät gärna burgaren med kniv och gaffel.
Senast uppdaterad 2012-08-31 07:26